FC Den Bosch – Jong FC Utrecht

29 oktober 2021, Stadion De Vliert

Wat is er nou lekkerder dan na week hard werken je spullen in de hoek te gooien en op de bank te gaan liggen? Thuis komen, je spullen neerleggen en op de fiets naar het stadion. Inderdaad, vanavond is het tijd om het dichter bij huis te zoeken. Op vijf minuten fietsen speelt FC Den Bosch tegen Jong FC Utrecht. Tijd om voor het eerst bezoek te brengen aan De Vliert. Het voordeel van een wedstrijd dicht bij huis? Genoeg tijd om bier te drinken en naar een wedstrijd toe te leven.

Alvorens we de fiets gevonden hebben is het vuurwerk al te horen. Zoals gewoonlijk zijn de supporters weer vroeg actief om te laten horen en te laten zien dat de lokale FC thuis speelt. Onderweg naar het stadion wordt de gezelligheid steeds beter. Mensen komen samen, drinken een biertje en ouwe hoeren over van alles en nog wat.

Bij aankomst vallen de lichtmasten op. Veel tijd om te genieten is er niet want er moet gehaast worden om de aftrap te halen. Snel door de controle heen en door de tunnel die onder de M-Side loopt. Na snel een aantal bier gehaald te hebben kan de wedstrijd beginnen. Op de M-Side zijn ze zoals gewoonlijk actief en schreeuwen ze hun club naar voren toe. Het stadion zit helaas niet vol, maar gezellig is het. FC Den Bosch staat in de lage regionen van de Keuken Kampioen Divisie bij het spelen van deze wedstrijd maar legt passie en strijd op de mat. En bij het nemen van een slok bier scoort Roy Kuijpers de 1-0 voor de Bosschenaren. Ons moeder zeej nog galmt door De Vliert heen en de thuisploeg leidt.

Richting het einde van de eerste helft mogen de supporters weer uit hun plaat. Het is Mohamed Berte die in de extra tijd van de eerste helft de 2-0 tegen de touwen schiet. Hiermee verdubbeld hij de schore en gaat de lokale FC met een comfortable voorsprong rusten. Tijd om de blaas leeg te laten lopen en ons zelf weer te voorzien van een granen en hop smoothie.

De vocale steun blijft de gehele tweede helft totdat een kwartier voor het einde van de wedstrijd Jong FC Utrecht het nog spannend maakt. Ayman Sellouf maakt de aansluitingstreffer en het wordt billenknijpen. Echter stelt FC Den Bosch niet teleur en trekken ze de overwinning met man en macht over de streep. Het feest wordt gevierd met de aanhang. Wij sluiten af met de laatste bekers bier. Later blijkt dat dit de eerste drie punten zijn voor een opmars richting de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.