Home Ground

Eigenlijk hebben alle groundhoppers een home ground. Een ground waar je als kind of puber de stappen op het veld heb gezet, de ground waar je als krijger de duels aan ging om de overwinning over de streep te trekken en de ground waar menig groundhopper nu zijn opwachting maakt in de derde helft.

Voor mij is dat Sportpark De Gaard in Waalwijk. Sinds mijn twaalfde levensjaar ben ik actief bij NEO’25. In 1925 werd door een aantal jonge mannen en vrouwen in Sprang de korfbalvereniging Nederland en Oranje opgericht, afgekort N.E.O. Naast de korfbalafdeling ontstond na enige jaren een voetbaltak, die zich zeer gunstig ontwikkelde, terwijl de animo voor het korfballen afnam. Tenslotte bleef alleen de voetbalafdeling bestaan.

In de Tweede Wereldoorlog moest de vereniging noodgedwongen de werkzaamheden staken, maar kort na de oorlog werd opnieuw begonnen. Omdat een club uit het Overijsselse Borne zich al onder de naam N.E.O. bij de KNVB had aangemeld, moeste het Sprangse N.E.O. onder de naam SPRANG aan de competitie deelnemen. Na een aantal jaren werd toestemming verkregen om weer onder de oude naam N.E.O. voort te gaan, zij het met het toevoegsel ’25, zodat onze vereniging sindsdien aan de competitie deelneemt onder naam v.v. N.E.O.’25.

Sinds 2004 speelt v.v. N.E.O.’25 op Sportpark De Gaard in de wijk Landgoed Driessen in Waalwijk.

De clubkleuren van v.v. N.E.O.’25 zijn rood, wit en blauw. In een verticaal gestreept shirt met daaronder een witte broek met blauwe kousen trekken zij iedere zaterdag ten strijde.