sc Telstar – ADO Den Haag

11 November 2022, BUKO Stadion

Een weinig zeggend wedstrijdje in IJmuiden. sc Telstar dat niet denderend draait en ADO Den Haag die onder Dirk Kuyt waardeloos voetbal spelen. Daarentegen heeft het stadion van sc Telstar wel iets fantastisch. Dat is het in Nederland welbekende scoreboard. Per doelpunt wordt met de hand een mandje naar boven gehesen.

Het is vrijdagavond. Omdat het voor mij een aardig stukje rijden is naar IJmuiden haast ik me. Ik parkeer de auto zo dicht mogelijk bij het stadion, maar al snel ben ik me er van bewust dat ik de opkomst van de spelers niet ga halen. Dat ik daar spijt van krijg ruik ik een aantal minuten later. Al snel ruik ik de kruitdampen van het vuurwerk. Bij binnenkomst is het vuurwerk van deze wedstrijd al geweest. Ik bestel bier en loop naar het vak naast het uitvak. Daar staan ook de meeste Hagenezen die een kaartje op het thuisvak hebben gekocht. Een leuk avondje met die Hagenezen volgt, maar de wedstrijd is slecht. Er gebeurd heel weinig, dus ik hou het kort. Na negentig minuten staat de brilstand nog steeds op het bord en er wordt steeds harder geroepen om het ontslag van trainer Dirk Kuyt.