VVV-Venlo – sc Telstar

23 September 2022, De Koel

Vrijdagavond voetbal is en blijft heerlijk. Het weekend inluiden met een biertje en een pot voetbal. Of dat nou op hoog niveau is of op laag niveau maakt de meeste stadionautisten niet uit. Doordat er plannen zijn om een nieuw stadion van VVV-Venlo te onderzoeken twijfelde ik geen moment en kocht direct een kaartje voor VVV-Venlo – sc Telstar. Het bleek geen hoogstaande wedstrijd te zijn, maar in De Koel is het toch altijd genieten geblazen.

De auto parkeer ik in de buurt van De Koel. Wel zover weg van het stadion dat ik nog een leuke wandeling kan maken. Het is een stuk heuvel op en langzaam komen de lichtmasten te voorschijn. Bij het stadion valt meteen de weg naar beneden op. Het is, maar bind me er niet op vast, één van de twee ingangen voor thuissupporters. Buiten het stadion schiet ik snel wat foto’s omdat de wedstrijd al op het punt van beginnen staat. Snel de weg naar beneden om De Koel binnen te komen.

Als ik binnenkom vallen me meteen een aantal dingen op. Natuurlijk de welbekende trap naar de kleedkamers, maar vandaag is er ook een spandoek voorbereid aan Venlose zijde. Ook staat er op de korte zijde onder het uitvak een schilder. Die schildert De Koel van binnen tijdens een avondwedstrijd. Hij krijgt veel belangstelling van andere supporters, maar mijn aandacht ligt volledig op het spandoek wat binnen enkele ogenblikken omhoog gaat. Al snel komt het spandoek omhoog en worden de spelers ontvangen. De sfeer zit er daarom goed in en de wedstrijd kan snel beginnen.

De eerste helft is niet denderend. Het balbezit is over en weer en echte grote kansen zijn spaarzaam. Het hoogtepunt van de eerste helft is een beker bier halen bij een horecapunt. Alsof er een engeltje over je tong pist. De tweede helft gaat door waar de eerste helfte stopte. Gezapig voetbal en dat duurt tot het einde van de wedstrijd. Drie minuten voor tijd komt sc Telstar op een verrassende 0-1 voorsprong. Lang kunnen ze daar echter niet van genieten want diep in de blessuretijd scoort Braken de 1-1. Toch nog een puntje in De Koel in een saaie wedstrijd. Op naar de volgende!