KVC Westerlo – KV Oostende

12 November 2022, ’t Kuipje

Door een vrije zaterdagmiddag beloon ik mezelf met twee wedstrijdjes. Voor de eerste reis ik af naar Westerlo. KV Oostende komt op bezoek bij KVC Westerlo. Het ’t Kuipje staat al langer op m’n lijstje, maar dat komt vooral door de naam. Het is vandaag druk in Westerlo. De wedstrijd is uitverkocht, maar waarom is mij een raadsel. Als ik in het stadion ben valt het me al snel op. Er is iets voor kinderen georganiseerd. Daardoor zit één korte zijde bijna helemaal gevuld met kinderen. Maar niet alleen die kinderen zullen zich deze middag vermaken.

Het is vandaag goed plannen. Met Roda JC – Helmond Sport nog in het vooruitzicht blijf ik na de wedstrijd niet al te lang hangen. De fanshop is vandaag gesloten, wat best raar is met zoveel kinderen aanwezig, dus zoek ik maar snel een plek op de tribune. Op het laatste gedeelte staantribune, op de lange zijde, vind ik een plek waar ik ook goed zicht heb op het uitvak. Ik verwacht van de wedstrijd niet veel en dat is iets wat ik vaker moet doen. In de eerste helft mogen we maar liefst drie keer juichen. Een luxe situatie voor KVC Westerlo, want ze spelen KV Oostende ook compleet zoek. De tweede wedstrijd veranderd er niets aan het spelbeeld. Na rust scoort de thuisploeg er nog drie waarmee de eindstand maar liefst 6-0 is. Een prima middagje in Westerlo en rap door naar Kerkrade.